rooibosthee

  • Marina

    Hallo,mijn buurman heeft een te hoge bloeddruk,klopt het dat rooibosthee

    bloeddrukverlagend is.En waar kan ik die informatie zoal vinden.

  • Tom Binnendijk, Theetuintje.nl

    Beste Marina,

    Dit klopt niet. Een aantal thee soorten zijn vochtafdrijvend en kunnen daardoor de bloeddruk beinvloeden. Maar echt de bloeddruk verlagen tot een goede waarde, zal niet werken. Uw buurman zal naar zijn huisarts of internist/cardioloog moeten gaan voor een goed advies. Die zal toch (als zijn bloeddruk inderdaad te hoog is naar het oordeel van de specialisten) medicatie voorschrijven.

    Wel wil ik zeggen dat het drinken van zoethout thee bloeddruk VERHOGEND werkt. Het drinken van meer dan 3 koppen per dag kan door de vochtaantrekkende werking de bloeddruk doen toenemen!!. Daarbij is dus voorzichtigheid genoodzaakt.

  • Hans

    Om z'n bloedruk te verlagen kan hij beter groene thee gaan drinken. Voorheen had ik altijd een normale bloeddruk, maar sinds een maand drink ik meestal zo'n 0,6L groene thee om dat het helpt bij afvallen maar nu was m'n bloeddruk opeens te laag.

    Even verder gezocht op internet en daar stonden diverse artikelen dat het met groene thee te maken kan hebben.

    Verder zie ik bij rooibosthee andere artikelen op internet waarbij de een zegt dat het bloeddrukverlagend werkt en de ander bloeddrukverhogend, dus dat is me nog onduidelijk.

    Oftewel groene thee is hem in ieder geval aan te bevelen.

  • Niekje

    Hoi, wil even zeggen dat rooibosthee bij mij hartstikke bloeddruk VERHOGEND werkt dus ik zou het je buurman niet aanraden. Ik heb van mezelf ook al verhoogde bloeddruk en dat werd na het drinken van de rooibos veel en veel erger.

  • afolsche

    Hallo Marina,

    Inderdaad kan Rooibosthee de bloeddruk omlaag brengen. ,Originele Annique Rooibosthee is wel de beste kwaliteit. Wil jemeer weten?

    Op mijn website staat veel info over deze thee.

    Stuur even een mailtje en ik geef je de website.

    Groetjes,

    An

  • gbruit

    Een hoeveelheid van meer dan een half (!) kopje per dag wordt afgeraden. (nederlands tijdschrift van de geneeskunde, december 2007)

  • J.J.Kaldijk.

    Wat is er nou allemaal van waar de één zecht rooibos is bloeddruk verlagend en de ander zecht het is bloeddruk verhogend ik zou graag de waarheid willen weten. b.v.h.d

    Groeten,

    JanJK.

  • sroopram

    Werkt rooibos thee bloedverlagend?